Zelf bier brouwen – De corona hobby van 2021

Zelf bier brouwen

Zelf bier brouwen is helemaal hot in 2021. Bierbrouw starterspakket zijn niet aan te slepen en ook brouwwinkels draaien overuren. Speciaalbier is zeer populair geworden en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd hoe dat bier gemaakt wordt. Met een starterspakket kun je zelf aan de slag in eigen keuken om 5 liter bier te brouwen. Lees hier wat je nodig hebt om zelf een heerlijk bier thuis te brouwen.

Het bierbrouw proces:

Het is belangrijk dat je goed kijkt met wat voor je pakket je bier gaat brouwen. Er zijn moutextract pakketten in omloop en dat is niet het echte werk. Je krijgt een poedertje wat je in een pan heet water giet, dat laat je afkoelen en voeg je de gist toe en na een paar dagen heb je bier. Nee dat is niet wat we willen.

Echt bier brouwen doe je met granen. De granen ga je maischen om er suiker uit te halen. Deze gist zal vervolgens tijdens de vergisting de suiker omzetten in koolzuur en alcohol (erg belangrijk in bier). Tijdens het koken voeg je de hop toe om een lekkere smaak en bitterheid mee te geven. Het koelen van het bier is ook een belangrijke stap om je blond of tripel bier mooi helder te maken.

Wat heb je nodig om bier te brouwen?

In in een bierbrouw pakket zal je een aantal belangrijken zaken vinden die je geleverd krijgt. Maar er zijn altijd nog keukengerij wat je zelf dient aan te schaffen, namelijk:

– 8 liter pan
– Keukenzeef
– Spatel
– Lege (beugel)flesjes
– Keukenthermometer

Welke keuzes in bierbrouw pakketten zijn er?

Er zijn een aantal leveranciers van bierbrouw pakketten. De marktleider, Brouwpunt.nl, heeft het grootste assortiment van mooi bierbrouw pakketten. Je hebt daar keuze uit 10 verschillende stijlen en er komen regelmatig nieuwe pakketten bij. Hier een 2-tal bierbrouw pakketten

Starterspakket IPA

In het starterspakket kun je de volgende materialen:

– Vergistingsemmer
– Waterslot
– Aftapkraantje
– Chemipro Oxi
– Handleiding
– Gist
– Hop
– Mout

Bij Brouwpunt is het uniek dat je de reinigingsmiddel er bij krijgt. Goed schoonmaken is belangrijk bij het bier brouwen voor een succesvol bier.

Cursus bier brouwen

Deze all-inclusive brouwset is leuk en bevat alle middelen om thuis 4 heerlijke bieren te brouwen. Wees gerust, wat je leermethode ook is, je eerste zelfgemaakte brouwsel zal zeker een succes worden. De curus bierbrouwen is een zelfstudie en je gaat op je eigen tempo in de keuken aan de slag met de pakketten. Het pakket is zeer uitgebreid en deze heeft nog geen van de klanten teleurgesteld

Waarom het starterspakket van Brouwpunt?

De Brouwpunt starterspakketten zijn voor iedereen die van ambachtelijk bier houdt en een vleugje doe-het-zelf-motivatie heeft. Dit betekent dat je een gemakkelijkere en betere ervaring hebt met het maken van je eerste batch. Met alle pakketten kun je 5 liter heerlijk bier brouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *