Weekendje weg met de auto? denk hieraan!

Je gaat een weekendje met met de auto, en je hebt de route van tevoren al helemaal uitgestippeld. Of toch niet? Misschien gebruik je dan de navigatie die is ingebouwd in de auto zelf, maar niet iedere auto heeft een navigatiesysteem. Gelukkig is daar ook een oplossing voor. Je gebruikt gewoon je telefoon, die kent de nieuwe wegen ten slotte vaak beter. Maar je wilt niet dat je dure telefoon bij iedere bocht door de auto heen vliegt. Bovendien is het niet veilig om iedere keer naar beneden op je telefoon te kijken, je moet snel je scherm kunnen zien zodat je gewoon kunt blijven focussen op de weg. Gebruik hier dan een telefoonhouder voor. Deze zorgt er voor dat je telefoon goed in beeld hangt zodat je aanwijzingen goed zichtbaar zijn op het scherm en jij gewoon veilig door kunt rijden.

Keuze is reuze

Er is veel keuze als het aankomt op telefoonhouders. Er zijn verschillende merken en verschillende soorten. De meest voorkomende telefoonhouder is er een met een zuignap. Deze wordt op het dashboard of op je voorruit bevestigd net als andere mobiele navigatiesystemen. Een andere populaire oplossing is de telefoonhouder die in een luchtrooster haakt. Over het algemeen zijn deze oplossingen kleiner en daardoor ook minder zichtbaar en storend voor de bestuurder. De telefoonhouder voor in het luchtrooster is wat beperkter omdat deze niet even goed kunnen worden afgesteld voor optimaal zicht. Toch houden veel automobilisten het het liefste bij deze telefoonhouder zodat het dashboard en de voorruit leeg en schoon kunnen worden gehouden. Tegenwoordig kun je ook kiezen voor een telefoonhouder die je op meerdere manieren kunt gebruiken in de auto, zoals SP connect. Dit is een hoesje voor je telefoon die universeel werkt met alle bijbehorende houders. Deze houders zijn geschikt voor autos, fietsen en andere voertuigen.

Zorg dat je telefoon niet uitvalt

Vergeet niet om ook een stroomadapter voor je telefoon bij de hand te hebben. Wanneer je een telefoon gebruikt als je navigatiesysteem, dan kan het voorkomen dat je telefoon sneller leeg gaat dan je gewend bent. Je wilt natuurlijk niet ergens langs de weg stil moeten gaan omdat je niet meer weet welke kant je nu op moet. Zorg er daarom voor dat je telefoon niet uitvalt als je aan het rijden bent, en heb deze eventueel zelfs de hele tijd in de lader tijdens het gebruik. Let er wel op dat je auto een USB poort heeft die geschikt is voor je oplader. Anders kan het zijn dat je een aparte autolader moet aanschaffen of je kunt kiezen om een losse powerbank te gebruiken.

Gebruiksgemak

Veiligheid is het allerbelangrijkste voordeel aan het gebruiken van een telefoonhouder. Maar het heeft natuurlijk ook andere voordelen. Het gebruiksgemak van de houder geldt niet alleen voor het navigeren van de route, dit komt ook van pas wanneer je handsfree wilt bellen in de auto. Dat scheelt ook weer met torenhoge boetes waar je risico op loopt wanneer je niet handsfree belt tijdens het rijden. Voor het beheren van de muziek of afspeellijst via je telefoon is door de houder ook een stuk makkelijker geworden. Dat komt allemaal omdat je de informatie op je scherm in een oogwenk kunt zien.

veiligheid bovendien ook gebruiksgemak, bellen en muziek beheren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *