De voordelen van het inhuren van een schoonmaker

Het leven van werkende huiseigenaren is uitdagend en veeleisend. Normaal gesproken worden mensen overbelast met dagelijkse verantwoordelijkheden, met als minst leuke het schoonmaken van hun huis. Betekent dit dat je in een smerig huis moeten wonen? Nee zeker niet! Mocht je het te druk hebben, en de financiële middelen hebben, om het huis schoon te houden, waarom niet uitbesteden? Lees onze tips waar je op moet letten.

Wat moet u weten voordat u een schoonmaker inhuurt?

Personen die als schoonmaker werken, staan bekend als thuisschoonmakers. Ze komen op het moment dat het jouw uitkomt en maken het grondig schoon. Enkele van de taken die schoonmakers kunnen uitvoeren, worden hieronder vermeld:

  • Rommel in het algemeen opruimen.
  • Dweilen en stofzuigen van de vloeren.
  • Het schoonmaken van de ramen en andere vuile plaatsen.
  • De afwas schoonhouden/doen.
  • Toilet- en badkamerreiniging.
  • Hulp bij kleding wassen, zoals het wassen zelf, drogen en opvouwen van kleding.
  • Optie: Het verzorgen van huisdieren en kinderen in huis.

De beste schoonmaker kiezen

Omdat er zoveel schoonmakers zijn, moet je het verschil kunnen zien tussen een goede en een slechte. Concentreer je in de zoektocht vooral naar de volgende kwaliteiten:

  • Een goede naam. Controleer ten alle tijden op recensies die andere klanten achter laten. Hier kun je al een goed idee opbouwen met wie je in zee gaat.
  • Een bedrijf dat gekwalificeerde mensen aanneemt. Mensen maken vaak de fout om te geloven dat iedereen een huis kan schoonmaken. Als het gaat om professionele schoonmaker, is dit echter niet het geval. De beste schoonmakers zijn fysiek fit en kunnen veeleisende taken aan.
  • De prijs. Natuurlijk is het belangrijk wat je betaald voor de schoonmaker. De prijzen variëren erg. Van 15 euro per uur, tot 45 euro per uur. Uiteindelijk gaat toch om de persoon die bij jou komt schoonmaken. Kijk het aan, en bepaal of de schoonmaker zijn geld waard is.

Is het gebruik van een schoonmaker een teken van luiheid?

Ja een vraag die veel mensen (en mij ook) zichzelf stellen. Je twijfelt om een schoonmaker in dienst te nemen, maar je bent bang om als lui bestempeld te worden. Als dit een punt van zorg is, moet je overwegen hoe waardevol je tijd is. Wat vind je belangrijker? Een leuke dag met je kind doorbrengen of heel de dag in de keuken staan om schoon te maken en maandag weer te beginnen aan je 5daagse werkweek. Zelf vind ik quality time met mijn gezin erg belangrijk en laat ik het schoonmaken graag aan iemand anders over.

Ook scheelt het inschakelen van een schoonmaker een hoop stress. Je hoeft je alleen nog maar druk te maken over de leuke dingen en niet de saaie verplichtingen.


Met een schoonmaker koopt je vrije tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *