Zijn er knaagdieren in mijn woning?

Dus je denkt dat je een muis in je huis hebt gezien. Als je merkt dat een van deze harige plagen gezellig wordt in je huis, kan dat dan betekenen dat je mogelijk een plaag op je handen hebt?

Hier zijn zes tekenen dat er misschien meer dan één knaagdier rondkruipt:

Uitwerpselen

Het oude spreekwoord waarschuwt ons, “schijt niet waar je eet”, maar blijkbaar hebben knaagdieren dat nooit begrepen. Muizen en ratten laten vaak uitwerpselen achter in de buurt van voedselbronnen, rond kasten en aanrechten, onder fornuizen en in laden. Als u deze tekenen van activiteit ziet, aarzel dan niet om professionele ongediertebestrijding in te schakelen; zelfs één of twee uitwerpselen kunnen wijzen op een volledige plaag.

Sporen van geknaag

Als u bekend bent met Tom en Jerry, weet u dat knaagdieren graag gaten maken – maar die zien er misschien niet zo uit als in een tekenfilm. Om te zien of u een plaag hebt, zoekt u naar kauwsporen of gaten met gekartelde zijden. En schrijf de kleintjes niet af; muizengaten zijn ongeveer zo groot als een dubbeltje, terwijl rattengaten ongeveer zo groot kunnen zijn als een kwartje.

Wrijfsporen

Als u een vettige, roetachtige grijze of bruine vlek op uw muur of vloer vindt, is deze waarschijnlijk afkomstig van een rat of muis die herhaaldelijk hetzelfde pad heeft gevolgd. Als u het spoor volgt, kunt u het misschien terugleiden tot waar het knaagdier uw huis binnenkomt.

Een muffe geur

Als u in uw hele huis een muskus- of ammoniakgeur waarneemt, heeft u misschien een knaagdierprobleem. De geur van urine in door muizen aangetaste huizen is vaak het meest opvallend in afgesloten ruimten zoals pantry’s, kasten en kluizen – waar ze het meest voorkomen.

Nesten

Als u rond uw huis papier, touw, plantaardig materiaal of stof ziet liggen, kan dat de schuld zijn van knaagdieren. Muizen en ratten voelen zich graag thuis door nesten te bouwen van materialen die ze in uw huis vinden.

Kras- of tikgeluiden

Als u ’s nachts vreemde geluiden hoort in uw huis, kan dat het gevolg zijn van een knaagdierplaag. Hoewel het nachtdieren zijn, kunnen knaagdieren behoorlijk luidruchtig zijn. Als u wakker wordt van schrapende, kauwende of tikkende geluiden, heeft u misschien een probleem met muizen of ratten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *