Plantenvoeding – Alles wat je moet weten

Plantenvoeding

Net als mensen hebben ook jouw planten plantenvoeding nodig om goed te kunnen groeien. Door je planten regelmatig te voeden zal je zien dat ze beter groeien, mooiere bloemen hebben en sterker zijn voor zware weertype. De Nederlandse grond mist meestal de juiste plantenvoeding om je planten goed te laten groeien. Daarom is het van belang om in de nieuwe grond plantenvoeding te gebruiken!

Je planten verpotten in voedselrijke grond kan al een goede manier zijn om je planten aan het begin van het seizoen een boost te geven. Door het seizoen heen (vaak in de lente en zomer) kun je jouw planten extra voeding geven met Aanplantgrond. Deze grond is turfvrij en houd water goed vast. Verder geeft het voor 100 dagen voeding aan je plant. Ideaal dus!

Uiteindelijk zal de voeding uit de bodem op zijn en willen de planten dat je ze weer verzorgd met plantenvoeding. Veel planten (zoals tomatenplant en Dahlia’s) eisen heel het seizoen veel voeding. Daarom is het van belang om het hele seizoen regelmatig te bemesten.

Waar bestaat plantenvoeding eigenlijk uit?

Er zijn een aantal stoffen waaruit plantenvoeding bestaat. Het zijn in totaal 3 verschillende vormen, namelijk:

1. Mestkorrels

2. Vloeistoffen

3. In water oplosbare poeders of kristallen

Mestkorrels plantenvoeding

Mestkorrels komt meestal in een korrelige soort. Ook de eenheid van het nutriëntengebied die langzaam na verloop van tijd wordt gelost. Strooi dit soort plantenvoeding rechtstreeks in de grond die de plant omvat. Om uit te zoeken welke hoeveelheid en de manier om meestal te voeden, is het continu het beste om het merchandise-label te bekijken.

Hoe u uw planten kunt voeren

Als je ooit terughoudend bent geweest om je planten te bemesten omdat het onduidelijk of moeilijk is. Dan zijn we hier om jou van dat idee te ontdoen. Hier is de manier om te beginnen met het voeden van uw planten in drie eenvoudige stappen!

1. Kies voor een plantenvoeding

Mestkorrels klinkt dan misschien wel makkelijk. Als jij elke week weer moet strooien wordt het misschien toch te veel. Je kun ook denken aan een strooier voor je vloeibare plantenvoeding in verwerkt om zo de tuin te sproeien.

2. Begin vroeg met voeren

Om de meest effectieve resultaten aan te dringen, begin met het voeden van uw planten in het vroege voorjaar. Dit zodat ze de voedingsstoffen hebben om het seizoen goed te beginnen.

Als je nieuwe planten hebt geplant in aanplantgrond of potgrond, wacht dan dertig dagen voor je begint met bemesten. Je wilt de grond niet vergiftigen met teveel plantenvoeding.

3. Stel herinneringen in

Vergeet niet om je planten te voorzien van plantenvoeding. Dit zal de moeilijkste stap zijn! Zet in je kalander of in je telefoon een herinnering om over een aantal weken je planten weer te voeden. Kies mestkorrels als je minder vaak wilt voeden, die gaat langer mee namelijk. Kies vloeibare plantenvoeding om een extra boost te geven.

Wat leuks doen tijdens Corona? Bekijk de leukste corona uitjes!

Moet u uw planten in de zomer voeren?

Terwijl sommige mensen geloven dat je de tuin gewoon niet in de zomer moet bemesten, is de tegenovergesteld juist waar. Dat betekent niet dat je ze veel voedsel moet aanbieden, wat het etiket zegt. Maar het betekent dat je bij een dagelijks voedingsschema moet blijven om goed voor je planten te blijven zorgen.

Het maakt niet uit wat voor plantenvoeding u kiest of in welke tijd van het jaar u voedt, zorg ervoor dat u de aanwijzingen op het etiket volgt voor de meest effectieve resultaten. Probeer dit en je planten zullen geen honger mee lijden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *