Een ketting of armband maken?

In het artikel van vandaag laat ik je zien hoe je drie verschillende soorten sieraden kunt maken, geschikt voor beginners. De projecten zijn ook leuk voor degenen die al eerder sieraden hebben gemaakt. Voor dit project heb ik de producten van ‘t Kralenstulpje gebruikt. Zij leveren namelijk alles en je hoeft niet in grote hoeveelheden te kopen! Makkelijk en snel.

Heb je benodigdheden nodig om je eigen sieraden te maken?

Zoals ik al schreef gebruik ik bij deze uitleg alleen producten van ‘t Kralenstulpje: Draad koord en elastiek, lobstersluitingen, bedeltjes, kralen, ringetjes en uiteraard een tang

De uitleg

Bijna alle sieraden die ik zelf maak, die maak ik op dezelfde manier. Ik gebruik vaak Macramé koord en karabijnsluitingen, maar wanneer je bekent bent met het materiaal kun je er zelf voor kiezen wat je wilt doen.

In dit artikel gaan we een ketting of armband maken in 3 stappen. Heb je al je spullen klaar liggen? Ga dan naar stap 1!

Stap 1

·         We beginnen met het vastmaken van een buigringetje of splitingetje aan een draad;
·         Met de tang knip je nu een stuk af van het metaaldraad kies voor gecoat staaldraad;
·         In het metaaldraad maak je een kleine lus en daar maak je het ringetje vast aan het draad.
·         Tot slot schuif je het andere uiteinde van het lusje door een knijpkraaltje die je vervolgens met de tang kunt aanknijpen, hierdoor blijft het lusje goed zitten. Het restdraadje schuif je terug onder de kralen die je nog gaat rijgen.

Stap 2

Nu komt het leuke deel! We gaan nu namelijk alle kralen en bedeltjes rijgen. Hierbij dien je rekening te houden met de lengte die je totaal moet rijgen. Uiteraard kun je helemaal zelf bepalen welke kleuren kralen je gaat gebruiken, maar indien je inspiratie nodig hebt kun je op de website van ‘t Kralenstulpje kijken. Zij hebben namelijk gigantisch veel voorbeelden van mensen die dit project ook hebben gevolgd. Vergeet niet een bedel aan je enkelbandje, armband of ketting toe te voegen. Dit doe je door een buigring aan de ring van de bedel te bevestigen. Rijg vervolgens de buigring met bedel tussen de andere kralen. Deze buigring is nodig zodat je bedeltjes een ketting of armband kunt hangen

Stap 3

Indien je klaar bent met het rijgen van de laatste kraal of bedel dan maak je de sluiting.

·         Rijg een knijpkraal aan het uiteinde van het metaaldraad, kies hiervoor gecoat staaldraad;
·         Maak een kleine lus in de metaaldraad met een lobstersluiting in de lus;
·         Vorm een lus met de draad. Schuif het uiteinde van de lus terug door de knijpkraal. Knijp met uw tang de twee uiteinden samen zodat ze stevig aan elkaar vastzitten. De lobstersluiting zit nu enerzijds van het draad en het buigringetje of splitingetje zit nu aan de andere zijde.

Indien je de vorige stap hebt voltooid ben je klaar! Veel plezier met je armband of ketting en succes met het volgende ontwerp!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *